Estetska stomatologija - Stomatoloska ordinacija Sarajevo

Izbjeljivanje zuba

pomoću LED lampe- hladno polimerizacijsko svijetlo u kombinaciji sa gelom za izbjeljivanje dovodi boju vaših zuba do željene nijanse

Estetski ispuni

najkvalitetniji  kompozitni ispuni  posljednje generacije

Ugradnja zubnog nakita

Zubni nakit čine kristalići različitih boja i oblika koji se lijepe na površinu zuba potpuno neinvazivnom tehnikom, bez brušenja i potpuno bezbolno. Na zubima mogu stajati i do nekoliko godina, a ukoliko želite da ih skinete ili promjenite vrlo se jednostavno skidaju ne ostavljajući nikakav trag na zubu. Obično se stavljaju na prednje gornje zube (2,3), a njihovo postavljanje gotovo je u svega 15 minuta.

Ultrazvučno skidanje kamenca i svih naslaga na zubima

To je potpuno neinvazivna i potpuno bezbolna tehnika uklanjanja tvrdih naslaga, tvrdokornih pigmentacija sa zuba koje se običnim četkanjem ne mogu ukloniti. Ove naslage su idealno mjesto gdje se bakterijske kolonije mogu razvijati i tako stvarati uslove za nastanak mnogih oboljenja mekih tkiva usne šupljine pa ih redovno treba čistiti. Na taj način naši pacijenti preveniraju nastanak parodontopatija.

Pjeskarenje zuba (air – flow)

Pjeskarenjem zuba se otklanjaju sve vrste pigmentacija (obojenja) i naslaga. Osobito vidni rezultati se postižu kod nikotinskih obojenja,obojenja usljed konzumacije gaziranih pića i korištenja obojene zubne paste. Naročito efikasna metoda kod pacijenata sa ugrađenim krunicama i mostovima.